Призначено 50 стипендій для спортсменів з неолімпійських видів спорту та їх тренерів

9 лютого 2022 року Уряд схвалив проєкт Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів». Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. 
«Виплата стипендій Президента України стимулюватиме до покращення спортивних результатів спортсменів та укріплення іміджу нашої країни у світовому спортивному товаристві!» - наголосив Міністр.

Відтак з 1 квітня 2022 року передбачається призначення 50 стипендій: 

·   6 стипендій для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту, які посіли перше-третє місце на чемпіонатах світу та перше місце на чемпіонатах Європи з неолімпійських видів спорту; 
·    24 стипендії для 25 тренерів видатних спортсменів. 
У списку  стипендіатів Президента Укпаїни є  і херсонці, які представляють Херсонську дитячо-юнацьку спортивну  школу № 6 Херсонсткої міської ради (директор  Галина Метела). Так,  Віталію Дубіні  - чемпіону світу  2021 року  з кікбоксингу ВАКО, призначено  стрипендію у розмірі  9 прожиткових мінімумів  для працездатних осіб, а його тренеру  Ігорю  Гаврильченко -  у розмірі 4,5 прожиткового мінімуму. 
Список всіх  стипендіатів вже доступний за посиланням.

  


Фото:

Нашi партнери