Олімпійський вогонь зимових XXIV Олімпійських ігор у Пекіні – запалено

Сьогодні, 4 лютого 2022 року, відбулась урочиста Церемонія відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор у столиці Китаю. Грандіозне дійство проходило на Пекінському національному стадіоні «Пташине гніздо», який вже приймав літні Ігри у 2008 році. 

На Параді країн-учасниць синьо-жовтий стяг несли олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко та срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.  


45 спортсменів відстоюватимуть честь України в рекордних 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.
Загалом, на Іграх-2022 візьмуть участь близько 3-х тисяч спортсменів з 91 країни світу та буде розіграно 109 комплектів нагород у 15 видах спорту. 
Вже завтра будуть розіграні перші медалі за участі наших спортсменів у наступних дисциплінах: 
·   о 09:45 за київським часом у скіатлоні стартують українські лижниці: Марина Анцибор, Валентина Камінська, Юлія Кроль та Вікторія Олех; 
·  об 11:00 на старт у змішаній естафеті вийдуть українські біатлоністи: Валентина Семеренко, Юлія Джіма, Артем Прима та Дмитро Підручний. 
Нагадуємо, що найпрестижніші Ігри чотириріччя триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.  
Бажаємо українським атлетам перемоги, здоров’я, енергії та мужньої витримки у непростих умовах цьогорічних змагань! Вболіваємо всією країною! 


Фото:

Нашi партнери