Вихованці СК «Катран» повернулись додому з нагородами чемпіонату України

29 січня 2022 року у м. Києві  у спортивному комплексі Національного  університету спорта  пройшов  чемпіонат України з бразильського джиу джитсу Ukraine National Challenge Kyiv. У змаганнях взяли участь спортсмени з усієї України, гості з Молдови, США, Казахстану, Кіпру,  Білорусі, Узбекистану, понад 850 атлетів  віком  від  5 до  45 + років.
Було розіграно 220 комплектів нагород, з яких 100 – серед новачків, які поки не можуть боротись  за пояс  за версією UNC
За підсумками змагань перше місце  посіли  українські спортсмени. 

Традиційно  високі результати на чемпіонаті показали  показали  вихованці Херсонського спортивного клубу «Катран».. 
За словами тренера Єгора Лебедя, на цьому турнірі команда виступала невеликим складом - 18 спортсменів, але  вони зуміли завоювати 30 медалей: 19 золотих, 8 срібних і 3 бронзові..
«Це дало нам можливість стати третіми в загальнокоманданому рейтингу, всього було 60 команд в категорії No Gi. На турнірі у нас дебютували кілька хлопців. Наймолодший Кирило Загвоздкін (6 років) в категорії Kids 2, білі пояси, 18 кг, взяв дві золоті медалі в Gi і No Gi», - розповів Єгор Лебедь.  
Дебютант - молодший брат херконського джитcepa Костянтина Загвоздкіна, який виборов пояс абсолютного чемпіона в 2021 році. До речі, новий сезон він почав також з перемог - взяв «золото» в категорії Junior, кольорові пояси, до 50 кг.
Зазначимо, у новому спортивному сезоні Українська федерація бразильського джиу-джитсу ввела в список міст і Запоріжжя, де  теж будуть проходити чемпіонати UNC і АJR
«Також у нас в цьому сезоні буде новий пояс чемпіона. Як і в минулому році він буде складатися з нагород, які атлети зможуть завоювати під час чемпіонатів Ukraine National Challenge. 
У  поясі абсолютного чемпіона повинні бути виключно «золоті» нагороди, а володарі «золотих», «срібних» і «бронзових» медалей отрамаюит  пояс чемпіона», - пояснив президень Федерації  Георгій Лаговський.


Фото:

Нашi партнери