Херсонці виступили на ХІ міжнародному турнірі з вільної боротьби пам’яті Леоніда Дуная

З 19 по 21 січня 2022 року у м. Харкові проходив ХІ міжнародний турнір з вільної боротьби пам’яті Леоніда Дуная. У змаганнях взяли участь 250 спортсменів з України, Грузії, Молдови, Франції, Білорусі. 
У турнірі виступили  представники Херсонщини – учні Херсонського фахового спортивного коледжу, які  показали  такі оезультати. Так, Захарчук Дмитро в категорії 55 кг виборов срібну нагороду у запеклій боротьбі в фіналі проти спортсмена з Грузії. 

Яцковський Владислав в катерії 60 кг здобув бронзу, а Половинкин Данило (55 кг) став п'ятим. 
У командних змаганнях боролися 12 команд. Захарчук Дмитро у складі збірної команди України здобув 1 місце. 
Зазначимо, що Всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам`яті Леоніда Дуная проходять у місті щорічно. За життя тренера пройшло 20 міжнародних турнірів на його Кубок, а цьогоріч пройшов ХІ турнір його пам’яті. Минулого року у зв’язку з карантином змагання організували у форматі чемпіонату України серед чоловіків. 
Довідка. Леонід Олександрович Дунай – заслужений тренер УРСР з вільної боротьби, майстер спорту України з вільної та греко-римської боротьби. Спортивну кар’єру розпочав у 19 років у товаристві «Динамо». У 1954 році почав працювати тренером, і вже у 1990 році отримав звання «Заслужений тренер УРСР». З грудня 1992 року і до останніх днів життя працював вчителем відділення вільної боротьби Харківського фахового коледжу спорту (у минулому – Харківське державне вище училище фізичної культури № 1). Виховав майстрів спорту СРСР та України, майстрів спорту міжнародного класу, неодноразових переможців і призерів національних чемпіонатів, юнацьких і юніорських чемпіонатів світу та Європи. Помер на 80-му році життя  у 2010  році


Фото:

Нашi партнери