Херсонські боксери везуть з чемпіонату України 9 медалей додому

Збірна команда Херсонської області з боксу серед спортсменів до 22 років взяла участь у чемпіонаті України, який проходив з 24 по 30 січня 2022 року у Тернополі. 
Херсонщину на змаганнях представляли 11 боксерів Федерації боксу Херсонської області, серед яких 7 – вихованці КЗ «Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з боксу та інших видів спорту» Херсонської обласної ради. 

За підсумками змагань боксери Херсонської області вибороли 5 медалей, з яких 4 – належать вихованцям спортивної школи:
Золото:

Максим Галінічев – чемпіон України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 54 кг);
Любов Окша – чемпіонка України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 57 кг)
.

Срібло:
Едвард Костиренко – срібний призер України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 86 кг).

Бронза:
Катерина Боднарчук – бронзова призерка України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 57 кг);
Діана Коломієць – бронзова призерка України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 52 кг). 
Результати вихованців ОКДЮСШ прокоментував директор комунального закладу Дмитро Оболєнцев: 
«Максим Галінічів та Любов Окша впевнено та заслужено отримали чемпіонські звання, адже доклали для цього максимум зусиль. Едвард Костиренко посів друге місце, але вважаю, що цілком заслуговував на золото. Та рішення суддів було не на його користь. Катерина Боднарчук перейшла у нову вікову категорію, і як для першого чемпіонату – третє місце, цілком гарний результат. Вперше свої сили у новій віковій категорії також спробували Ростислав та Радислав Пазичі. На жаль, Радислав був змушений припинити учать у змаганнях через травму, а Ростислав – був близький до перемоги, та рішенням суддів перевагу віддали його опоненту. 
Із 6 вихованців – 4 посіли призові місця. Це гарний показник для школи та команди, яка представляла Херсонську область!» 
Результати збірної команди Херсонської області на чемпіонаті України прокоментував президент Федерації боксу Херсонської області Олександр Трутнєв
«Цього року збірна команда показала чудовий результат. Максим Галінічев вкотре підтвердив статус чемпіона, у його перемозі сумнівів не було. Любов Окша виклалася на повну, вона проявила всю свою боксерську майстерність і заслужено виграла золото. Ці боксери гарантували собі участь у чемпіонаті Європи. За крок від першого місця зупинився Едвард Костиренко, за останній рік спортсмен виріс як боксер, став технічнішим і точнішим в ударах. За крок від фіналу зупинилися Катерина Боднарчук та Діана Коломієць, посівши 3 місце. Впевнений, що на спортсменок попереду чекає яскраве майбутнє! Порадували абсолютно всі спортсмени збірної, навіть ті, хто не зайняв призових місць. Всі наші боксери впевнено та технічно почувалися в рингу. Більшість наших спортсменів змогли перевірити свої сили у новій віковій категорії, деякі, навіть, боксували з іменитими боксерами. Це необхідний для них досвід. Попереду на нас чекає ще багато стартів, і ми докладемо максимум зусиль, щоб наші хлопці та дівчата гідно представляли федерацію та область не лише на рингах країни, а й на світових аренах. Хочу висловити велику подяку віце-президенту федерації боксу Херсонської області, старшому тренеру збірної команди Херсонської області з боксу до 22 років Сергію Меленюку, директору КЗ «ОКДЮСШ з боксу та інших видів спорту» Херсонської обласної ради Дмитру Оболєнцеву, а також особистим тренерам спортсменів Володимиру Дзядевичу, Олександру Курдову, Антону Лук’янченко, Ігорю Бондаренко, Олені Бондаренко, Дмитру Дзядевичу, Вадиму Андріянову! Завдяки спільним зусиллям та праці, що вони вклали у спортсменів – наші боксери гідно представили Херсонську область на чемпіонаті України!».


Фото:

Нашi партнери