У Нижніх Сірогозах пройшов VII турнір з футзалу пам’яті Богдана Іванюка

22 січня 2022 року в Нижніх Сірогозах пройшов VII  турнір з фут залу  пам'яті Богдана Іванюка. Сьомий рік поспіль спортивна спільнота Сірогозщини збирається на майданчику зі штучним покриттям опорного закладу «Нижньосірогозький ліцей», щоб вшанувати пам’ять колишнього директора Нижньосірогозької дитячо-юнацької спортивної школи, відповідального за спортивно-масову роботу в Нижньосірогозькому районі Богдана Васильовича Іванюка.

Нагадаємо, Богдан Васильович 26 років очолював Нижньосірогозьку районну спортивну школу, викладав фізкультуру, був відмінником освіти України, старшим вчителем, тренером І категорії, суддею І категорії з футболу. Вихованці Богдана Іванюка виборювали призові місця у районних та обласних змаганнях і спартакіадах, юнацьких спортивних іграх Херсонщини. У нинішньому році Богдану Іванюку виповнилося б 70 років…



Втретє цей турнір проходить у статусі міжрайонного. Участь у змаганнях взяли команди з 2-х районів - Генічеського та Каховського. Це 5 команд з Нижньосірогозької, 2 - з Іванівської, 1- з Горностаївської територіальних громад та 1 команда Угруповання військ «Південь»:: «Анатолівське» (с. Анатолівка, Нижньосірогозька громада),  «Горностаївка ОТГ» (смт Горностаївка, Горностаївська громада),  «Нижньосірогозька ДЮСШ» (смт Нижні Сірогози, Нижньосірогозька громада),  «Смак» (смт Іванівка, Іванівська громада),  «Старт» (збірна сіл Першопокровки і Дем’янівки, Нижньосірогозька громада),  «Колос» (с. Новопетрівка, Нижньосірогозька громада),  «Тарпан» (смт Нижні Сірогози, Нижньосірогозька громада), «Фортуна» (смт Іванівка, Іванівська громада), «Хлібороб-ветерани» (с. Нижні Торгаї, Нижньосірогозька громада).
На відкритті турніру до
учасників змагань звернулися заступник Нижньосірогозького селищного голови Сергій Дашковський, начальник Нижньосірогозького відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Наталія Вязова, друг і колега Богдана Іванюка Олег Кутіщев, директор Нижньосірогозької ДЮСШ Ігор Гладун.

На відкритті був присутній син Богдана Васильовича Іванюка – Вадим Іванюк, який продовжує батькову справу і працює тренером Нижньосірогозької ДЮСШ.

Також завітали на захід друзі, випускники дитячо-юнацької спортивної школи різних років, спортивний актив Сірогозщини та вболівальники.

Матчі пройшли за олімпійською системою. Їх обслуговувала суддівська бригада у складі Станіслава Чудновського, Миколи Москаленка, Вадима Іванюка та Олега Гладуна.

В 1/8 фіналу зіграли «Смак» (смт Іванівка) і «Хлібороб-ветерани» (с. Нижні Торгаї) - 3:0. 
«чвертьфінальних іграх зустрілися команди:
- «Старт» (збірна сіл Першопокровки та Дем'янівки) і «Смак» (смт Іванівка) - 1:3;
- «Колос» (с. Новопетрівка) і «Горностаївка ОТГ» (смт Горностаївка) - 1:2
- «Нижньосірогозька ДЮСШ» (смт Нижні Сірогози) і «Анатолівське» (с. Анатолівка) - 4:2
- «Фортуна» (смт Іванівка) і «Привид» (Угруповання військ «Південь»- 2:1.
У першій півфінальній грі на поле вийшли команди «Смак» (смт Іванівка) і «Горностаївка ОТГ» (смт Горностаївка). Основний час гри між ними завершився з рахунком - 0:0. Результат матчу визначила серія післяматчевих пенальті - 3:2.
В другій півфінальній грі зіграли «Нижньосірогозька ДЮСШ» (смт Нижні Сірогози) і «Фортуна» (смт Іванівка) - 3:2. 
За третє місце зіграли «Горностаївка ОТГ» (смт Горностаївка) та «Фортуна» (смт Іванівка). Основний час гри між ними завершився з рахунком 1:1. Підсумок гри визначила серія післяматчевих шестиметрових - 3:4. 
У фіналі зустрілися іванівський «Смак» та «Нижньосірогозька ДЮСШ». З рахунком 2:1 у вирішальному матчі перемогу здобула команда «Нижньосірогозька ДЮСШ», і стала володарем цьогорічного Кубка. Зазначимо, що у складі команди Нижньосірогозька ДЮСШ цього разу вийшли на поле вихованці Богдана Іванюка, які в різні роки тренувалися під його керівництвом.
На другому та третьому місцях дві іванівські команди: срібні нагороди у команди «Смак» і бронзові у «Фортуни».
Церемонію нагородження команд-призерів і переможців турніру провели заступник Нижньосірогозького селищного голови Сергій Дашковський, начальник Нижньосірогозького відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Наталія Вязова, директор Нижньосірогозької ДЮСШ Ігор Гладун
Цьогорічний Кубок міжрайонного турніру з футзалу і спільну грамоту Нижньосірогозького відділу освіти, молоді та спорту та Нижньосірогозької ДЮСШ вручили команді «Нижньосірогозької ДЮСШ». Нагороду отримав капітан команди Іван Перепросов. 
Гравцям команди «Нижньосірогозька ДЮСШ» вручили золоті медалі. 
Команди-призери турніру відзначені грамотами та нагодорами: за друге місце (срібло) -команда «Смак», за третє місце (бронза) - команда «Фортуні».
Також у рамках турніру визначили кращих гравців, яуим вречені пам’ятні статуетки:  «Кращий воротар» - Пестріков Юрій («Фортуна»), «Кращий захисник» - Бездольний Ігор («Нижньосірогозька ДЮСШ»), «Кращий нападник» -  Козарчук Олександр («Смак»), «Кращий гравець» -  Ружицький Сергій (Нижньосірогозька ДЮСШ).


Фото:

Нашi партнери