Стадіон «Авангард» у центрі Каховки знову виставили на продаж

За нього просять майже 3,5 млн грнРозташований в центрі Каховки стадіон «Авангард» знову виставили на продаж. Стартова ціна комплексу будівель і споруд загальною площею 310 кв м, збудованих у 1963 році та земельну ділянку в 1,94 га становить майже 3,5 млн грн



Оголошення 
про продаж з’явилось 15 січня на порталі «Всі аукціони України». Сам аукціон призначений на 11 лютого 2022 року.

Хто продає стадіон, в оголошенні не вказано. З нього лише виходить, що продають «Авангард» за борги.

Як відомо, цей стадіон є власністю ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування». Саме підприємство нині не працює і має багатомільйонні борги по заробітній платі своїм працівникам. Два роки тому завод виставляв стадіон на торги на «голландському» аукціоні зі стартовою вартістю в 25 млн грн. Проте охочих його придбати тоді так і не знайшлось.

Свого часу стадіон належав міській громаді, хоча завжди був закріплений за підприємством. Акт прийому-передачі спортивного об’єкту заводу оформили у 1998 році. А ось земельну ділянку під стадіоном Каховська міськрада продала ПрАТ «КЗЕЗУ» у 2004 році за 258 тис. грн. без ПДВ, що за тодішнім курсом становило менше ніж $50 тисяч. Тоді ж міськрада продала акціонерному товариству й величезну земельну ділянку під самим заводом, для розширення якого у 1970-х знесли цілий житловий квартал. Зрештою, за 10,33 га землі громада отримала лише півмільйона гривень, що за курсом 2004 року становило біля $94 тисяч.

Як заявляв «Новому дню» голова правління ПрАТ «КЗЕЗУ», Герой України Ярослав Микитин, «стадіон є власністю заводу і ми можемо робити з ним усе, що захочемо».

Нагадаємо, що в сусідній Новій Каховці торік виставляли на аукціон дев’ятиповерхову адмінбудівлю колишнього приладобудівного заводу «Сокіл» зі стартовою ціною в 14 млн грн. Але торги так і не відбулися.

Неодноразово намагалися продати й майно іншого підприємства-банкрута — ТОВ «Новокаховський електромашинобудівний завод». Востаннє за його адмінбудівлі, комплекс цехів і обладнання просили 26,2 млн грн. Однак охочих їх викупити не знайшлося.

Автор Олег БАТУРІН

 


Фото:

Нашi партнери