На Херсонщині пройшов чемпіонат України зі спортивного орієнтування

7-9 січня 2022 року в Херсонській області відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування  серед юніорів, юнаків, дорослих та ветеранів.

У змаганнях взяли участь 15 областей України, м. Київ та спортсмени з  Молдови, всього 270 учасників, які виступали на на короткій, середній та довгій дистанціях за різними віковими группами.

Три змагальних дні спортсмени виходили на різні лісові траси аби визначити найкращих в особистих заліках на різних дистанціях. За підсумками трьох днів стартів було розіграно 78 комплектів нагород.
Серед дорослих у загальному заліку найкращими стали:  1 місце -м. Київ, 2 місце - Вінницька область, 3 місце -  Львівська область 
Серед юніорів та юнаків у загальному заліку місця розподілилися нпступним чином: 1 місце - Херсонська область, 2 місце - м.Київ,  3 місце - Сумська область
У складі команди Херсонської області виступали і представники КЗ «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, для яких  січневий старт пройшов успішно. Вихованці Центру у черговий раз показали високий рівень підготовки (керівники гуртків – Андрій Плохенко, Олена Капара, Валентина Мізернюк)  та вибороли  чималу кількість нагород:  
Герзаніч Юрій
– I та два II місця (Ч-12), Михайлець Андрій – два III місця (Ч-12), Дубінець Марія – I та III місця (Ж-14), Біляєва Катерина – II та III місця (Ж-20), Макєєв Максим – два I місця (Ч-14), Романенко Іван – II місце (Ч-18), Дубанов Кирило – III місце (Ч-14), Пупенко Дмитро – II та III місця (Ч-16),  Макєєва Аліна – I місце (Ж-16) 

У команді від Херсонської області, яка посіла перше місце, було також 10 вихованців Херсонського Центру позашкільної роботи (керівники гуртків - Олена Капара та Микола Капара), які стали переможцями і призерами в особистому заліку. Юрій Герзаніч ( ІІ, І, ІІ місця упродовж трьох днів), Кирило Дубанов (ІІІ місце на довгих дистанціях), Катерина Біляєва (ІІ, ІІІ, ІІІ місця),.


Фото:

Нашi партнери