Український катмен із Херсона Олексій Сєдов отримав нагороду IBA

 Приємна новина надійшла з Міжнародної боксерської федерації (IBA). Представник Херсонської обласної Федерації боксу, лікар-реалібітолог Олексій Сєдов удостоєний звання найкращого катмена України 2021 року за версією IBA.

Президент Федерації боксу Херсонської області Олександр Трутнєв привітав Олексія Сєдова із заслуженим званням та вручив відповідний сертифікат. 


«Надзвичайно приємно отримувати позитивні відгуки про роботу та усвідомлювати, що твоя діяльність добре оцінюється, - розповів лауреат нагороди IBA Олексій Сєдов у коментарі прес-службі ФБУ. – Із боксерами національної збірної України я почав працювати ще у 2012 року. Тоді наша команда гриміла на весь світ. Поталанило застати ще наших легендарних чемпіонів  - Усика, Ломаченка, Хітрова та інших.   

Радий, що мої знання реалізовуються на найвищому рівні. Переконаний, що надання боксеру допомоги у кутку між раундами має принципову важливість і часто може вирішувати долю протистоянь. Вірю у всіх наших спортсменів, а також у те, що ми зможемо гідно підготуватися до Олімпійських ігор 2024 року, куди я також мрію потрапити у складі української делегації».

Нагадаємо, катмен – це людина, яка слідкує за фізичним станом спортсменів починаючи ще з роздягальні: замотує руки бійця, змащує вазеліном обличчя, слідкує за запобіганням травм та у випадку їх отримання обробляє рани спортсмена.

Олексій Сєдов супроводжував збірну Херсонської області на чемпіонатах як лікар-реабілітолог, у 2018 році успішно склав іспит на катмена AIBA, що проходив у Будапешті (Угорщина).

 


Фото:

Нашi партнери