Голосування за найкращих легкоатлетів, тренерів і команду 2021 року. Номінація « Найкращий тренер/тренерка року», «Найкраща команда року», «Найкраща легкоатлетка/Легкоатлет у категорії «Мастерс»

Розпочалося голосування за найкращих легкоатлетів, тренерів і команду за підсумками 2021 року. Переможців традиційно визначатимуть у восьми категоріях, а їхні імена стануть відомі 28 грудня 2021 року.

Участь у голосуванні беруть експерти (Рада ФЛАУ), представники медіа і вболівальники. Голоси кожної з категорій враховуються як третина від усіх голосів.

Голосування триває до 23:00, 27 грудня. Уболівальники можуть проголосувати за посиланням:  https://survey.uaf.org.ua/index.php/211747/ 


«Найкращий тренер/тренерка року»

Сергій Кохан – тренер фіналіста Олімпійських ігор, чемпіона  Європи серед молоді і єдиного 20-річного атлета в історії, який метнув молот за 80-метрову позначку Михайла Кохана.

Володимир Кравченко – тренер фіналістки Олімпійських ігор і рекордсменки України з бігу на 400 м з бар’єрами Анни Рижикової.

Вадим Крушинський – тренер чемпіонки Європи в приміщенні й фіналістки Олімпійських ігор Марини Бех-Романчук і бронзової медалістки юніорського чемпіонату світу Марії Горєлової (обидві – стрибки у довжину).

Ірина Пустовойт – тренерка срібної медалістки чемпіонату Європи в приміщенні й фіналістки Олімпійських ігор Ірини Геращенко та фіналістки Олімпійських ігор і чемпіонату Європи в приміщенні Юлії Левченко (обидві – стрибки у висоту).

Тетяна Степанова – тренерка бронзової медалістки Олімпійських ігор, чемпіонки Європи в приміщенні, чемпіонки Європи серед молоді й абсолютної рекордсменки України в приміщенні Ярослави Магучіх.

«Найкраща команда року»

Жіноча команда зі спортивної ходьби на 20 км (Ганна Шевчук, Олена Собчук, Людмила Оляновська) – виграли срібну медаль командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби.

Чоловіча команда зі спортивної ходьби на 50 км (Іван Банзерук, Валерій Літанюк, Ігор Главан, Антон Радько) – виграли бронзову медаль командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби.

Чоловіча естафетна команда 4х100 м (Ерік Костриця, Андрій Васильєв, Кирило Приходько, Василь Макух) – виграли бронзову медаль молодіжного чемпіонату Європи (39.45 с).

Жіноча естафетна команда 4х400 м (Вікторія Ткачук, Анастасія Бризгіна, Катерина Климюк, Анна Рижикова) – посіли п’яте місце на чемпіонаті Європи в приміщенні й побили 24-річний рекорд України в приміщенні (3:30.38 хв).

Змішана естафетна команда 4х400 м (Микита Барабанов, Катерина Климюк, Аліна Логвиненко, Олександр Погорілко) – виграли міжнародний Кубок з естафетного бігу в Ерзурумі з національним рекордом (3:14.06 хв – потребує ратифікації) і на Олімпійських іграх пробігли з другим результатом в історії України (3:14.21 хв).

«Найкраща легкоатлетка у категорії «Мастерс»

Наталія Росецька (вікова категорія Ж55):

– виграла три золоті медалі чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – з метання диска (30.98 м), молота (38.00 м) і списа (23.51 м);

– виграла срібну медаль зі штовхання ядра на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» (10.25 м);

– встановила чотири рекорди України у своїй віковій категорії – з метання списа (26.50 м), молота (38.00 м), ваги (11.03 м) і метального п’ятиборства (3618).

Світлана Сорочук (вікова категорія Ж50):

– виграла три золоті медалі чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – з метання диска (36.92 м), молота (32.28 м) і зі штовхання ядра (13.06 м);

– виграла срібну медаль з метання списа на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» (13.6 м);

– встановила рекорд України у своїй віковій категорії з метання ваги (12.00 кг).

Олена Шевченко (вікова категорія Ж55):

– виграла дві золоті медалі на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – зі стрибків у висоту (1.35 м) і зі штовхання ядра (10.82 м);

– виграла дві срібні медалі на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – зі стрибків у довжину (3.6 м) і з метання списа (22.2 м);

– встановила рекорд України у своїй віковій категорії зі штовхання ядра (10.82 м).

«Найкращий легкоатлет у категорії «Мастерс»

Валентин Ліпіч (вікова категорія Ч55):

– виграв три золоті медалі на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – з бігу на 100 м (13.22 с), зі стрибків у довжину (5.25 м) та висоту (1.55 м);

– посів четверте місце з бігу на 200 м (28.06 с).

Анатолій Павлішин (вікова категорія Ч70):

– виграв дві золоті медалі на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – з бігу на 800 м (3:02.94 хв) і на 2000 м з перешкодами (9:38.6 хв).

Володимир Чернятевич (вікова категорія Ч70):

– виграв дві золоті медалі на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у категорії «Мастерс» – зі стрибків у довжину (3.85 м) і з потрійного стрибка (8.94 м).

Пресслужба ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери