Херсонці здобули срібло у складі збірної країни на молодіжному чемпіонаті світу з шашок-100

У Польщі на чемпіонаті світу серед юніорів та юнаків з шашок-100 збірна України посіла друге місце. У її складі грали двоє підлітків з Херсонської області, які стали срібними призерами змагань.  Про це Суспільному розказала президентка Херсонської обласної федерації шашок України Ірина Куколева.

 Чемпіонат світу серед юніорів та юнаків з шашок-100 (класична та блискавична гра) проходив у польському місті Шклярска-Поремба з 29 листопада по 5 грудня 2021 року. Це перші за два роки міжнародні молодіжні змагання з шашок-100. У 2020 році вони не проводилися через пандемію. 


У чемпіонаті світу взяли участь 208 спортсменів з 13 країн. Серед них - Польща, Україна, Нідерланди, Чехія, Казахстан, Росія, Білорусь, Латвія, Естонія, Литва, Італія, Франція, Сенегал.

 Змагання проводилися у чотирьох вікових групах: юніори до 19 років, юнаки до 10, 13 та 16 років. У складі збірної України, яка здобула срібло, грали і двоє херсонців: майстер спорту України Дарина Скороход (юніорки до 19 років) та Артем Філенко (юнаки до 13 років).

У командному заліку у класичній грі збірна України стала другою. Перша - Росія, треті - Нідерланди. Тож херсонці стали срібними призерами у складі збірної на молодіжному чемпіонаті світу. В особистому заліку Дарина стала сьомою, а Артем посів 11 місце.


Фото:

Нашi партнери