Персона дня. Катерина Боднарчук: «У дитинстві мене не приваблювали ляльки, а подобалися бойові мистецтва»

Лічені дні і навіть години залишаються до початку чемпіонату Європи серед молоді-2021, який 15 жовтня 2021 року стартує у місті Будва (Чорногорія). Вже в середу молодіжні чоловіча і жіноча збірні України вирушать на Балканський півострів, де боротимуться за медалі першості континенту.

Сьогодні героїнею традиційної рубрики «Персона дня» стала капітан збірної України серед жінок-молоді, 18-річна херсонська спортсменка Катерина Боднарчук. 




1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Бокс з’явився у моєму житті спонтанно. Мене з дитинства не приваблювали ляльки, натомість я захоплювалася машинками та різними бойовими мистецтвами. Через знайомих я потрапила у секцію кікбоксингу. Все йшло досить добре, але довгий час моїм слабким місцем були руки. Щоб підтягнути цей елемент, я вирішила позайматися трохи боксом, втім цей вид спорту так мене захопив, що я залишилася в ньому до сьогодні! Не полишаю його з 14 років».   

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мотивує поставлена ціль. Також подобається відчувати ринг. Я ловлю кураж, коли займаюся улюбленою справою, по-справжньому палаю цим! Відчуваю себе піднесеною, коли боксую, і мені подобається перемагати суперниць. У найближчому майбутньому бачу себе лише в боксі і хочу по максимуму реалізувати себе у цій справі».

3. Ваше життєве кредо…

«Завжди бити рекорди! У цій фразі закладено все, що мене заставляє рухатися вперед. Рекорди бувають різні і вимірюються вони не лише в метрах чи секундах. Вони бувають як фізичні, так і моральні. Коли ти робиш на удар більше, ніж минулого разу, або долаєш якийсь психологічний бар’єр, ти теж б’єш рекорди!»

4. Чи є місце страху в боксі?

«Місце страху є до того моменту, поки він не почне тебе поглинати. Я вважаю, що в усьому має бути золота середина. Бути безстрашним – погано, такими бувають лише безумці. Але з іншого боку, постійний страх – це ознака, що ти не впевнений у собі, а таким не можна бути, виходячи в ринг. Якщо вже вийшов на бій, назад дороги немає. Отже, завжди потрібно раціонально оцінювати свої можливості».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Напевно, це був бій на минулорічному чемпіонаті Європи серед молоді, який теж проходив у Чорногорії. У півфіналі моєю суперницею була представниця Чехії. Так склалися обставини, що я у той час хворіла і не була готова до поєдинку ані морально, ані фізично. Потім довелося кусати лікті, адже прекрасно розуміла, що могла стояти на п’єдесталі на одну чи дві позиції вище…»    

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Сподіваюся, що моя найважливіша перемога очікує мене зараз, на Чемпіонаті Європи, що стартує вже за лічені дні у тій же Чорногорії».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Розраховую на те, щоб залишатися у своїй ваговій категорії до 57 кг. Чудово розумію, що чемпіонати Європи і світу – це лише пазли, які необхідно мені зібрати, аби відібратися на головні змагання. Для кожного спортсмена це – Олімпійські ігри. Дуже хочу взяти участь вже у наступній Олімпіаді у Парижі і буду робити все, аби цю мету втілити у життя».  

Фото:

Нашi партнери