Левандовський Едуард Іванович

Заслужений тренер України з таїландського боксу Муей Тай, старший тренер з тайського боксу Херсонського спортивного клубу «Ринг», тренер-викладач вищої категорії Херсонської ДЮСШ № 6 Херсонської міської ради 

Народився 18 жовтня 1969 року у  с. Михайлівка Нововоронцовського району Херсонської області  
Освіта вища, у 1992 році закінчив Херсонський  державний педагогічний інститут, вчитель  російської  мови  і літератури.  
Спортом почав займатися з 13 років: мпочатку була вільна боротьба, потім захопився боксом, який привів його до єдиноборств.  
У 1997 році перший президент Федерації тайського боксу Херсонської області, суддя міжнародної категорії Сергій Филипович привернув його до розвитку нового виду в області – Муей Тай.  
З 1993 року - на  тренерській  роботі   Старший тренер з тайського боксу мережі спортивних клубів «Ринг» в м Херсоні, тренер вищої категорії. 
Президент Федерації тайського боксу Херсонської області.  
Насьогодні тренує як тренер з тайського боксу  юнаків і дівчат: причому вік його вихованців не особливо важливий. Головне, щоб не було так сказати бази, оскільки перевчити спортсмена набагато складніше, ніж починати працювати з чистого аркуша. 
За роки тренерської діяльності виховав чемпіонів світу та Європи з тайського боксу. Серед його вихованців: Володимир Кірющенко (майстер спорту України з таїландського боксу, неодноразовий переможець першостей України з кікбоксингу та таїландського боксу Муей Тай, срібний призер чемпіонату Європи  2000 року та срібний призер чемпіонату світу з таїландського боксу МуейТай 2001 гроку), Валентина Климова (майстер спорту України з кікбоксингу і тайського боксу Муей Тай, багаторазова чемпіонка України з кікбоксингу (WPKL), чемпіонка України з ушу-саньда, срібний призер чемпіонату України з боксу, неодноразова переможниця чемпіонату і Кубка України з таїландського боксу Муей Тай (IFMA), член збірної України з таїландського боксу Муей Тай), Олексій Кандалінцев (майстер спорту України з кікбоксингу, ушу-саньда і таїландського боксу Муей Тай, багаторазовий чемпіон України з кікбоксингу (лоу-кік), чемпіон України з ушу-саньда, призер України з боксу серед військовослужбовців, чемпіон України з таїландського боксу Муей Тай, призер світу і Європи з таїландського боксу Муей Тай), Анатолій Губатюк (майстер спорту України з кікбоксингу, неодноразовий переможець і призер першостей і чемпіонату України з таїландського боксу Муей Тай (IFMA), багаторазовий переможець першостей та чемпіонатів України з кікбоксингу в розділах лоу-кік та К-1 (WPKA).  
З  евітня 2016 року - тренер-викладач відділення  таїландського боксу Муей Тай Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Херсонської міської ради. Працює з групами спеціалізованої підготовки четвертого року та початкової підготовки першого року.  
Підготував двох майстрів спорту України міжнародного класу: срібного призера чемпіонату світу 2019 року, бронзового призера чемпіонату Європи 2019 року Володимира Баришеіва та  чемпіона Європи 2016 року, бронзового призера чемпіонату Європи 2018 та 2019 років, чемпіона світу 2017 року, срібного  призера чемпіонату світу 2018 року, бронзового призера чемпіонату світу 2019 року, переможця Кубку світу 2019 року, фіналіста Кубку світу  2018 року Владислава Микитася.  
За підсумками спортивного 2019 року став переможцем рейтингу Спортивного комітету України «Зірки спортивного року» з неолімпійських видів спорту у номінації «Тренер року».  
У 2021 році за підготовку спортсменів високого рівня присвоєно почесне звання «Заслужений тренер України». 



Оновлено: 26 жовтня 2021


Фото:

Нашi партнери