Павлов Роман Валерійович

Заслужений тренер України, старший тренер національної збірної  жіночої команди України з вільної боротьби, голова суддівського комітету України, єдиний в Україні  суддя Олімпійської 1S категорії            

                                               

Народився 26 квітня 1980 року у Херсоні. Освіта вища, у 2003 році закінчив факультет фізичного виховання та спорту  Херсонського державного  університету.
Боротьбою почав займатися в шкільному віці, ще в молодших класах.. Потім вступив до Херсонського вищого училища  фізичної культури і продовжив тренування в школі олімпійського резерву 6 років. 
Через певні травми рано закінчив спортивну кар'єру.
Після закінчення Херсонського державного  університету  вже як тренер працював у дитячо-юнацькій спортивній  школі, пізніше у  Херсонському  вищому училищі  фізичної культури.
Кар'єра судді почалася із запрошення  заслуженого  тренера України Валерія Іздебського бути суддею на турнірі  з вільної боротьби пам'яті Героя Радянського Союзу Іллі Кулика.  Спершу залучили до обслуговування цього турніру, а потім були змагання обласні, всеукраїнські. Першими  великими змаганнями були чемпіонат України серед студентів в Запоріжжі.
У 2007 році на чемпіонаті Європи у Польщі здав нормативи і тести  судді  ІІІ міжнародної категорії. Пізніше в Сербії йому була присвоєна  ІІ  категорія, а в Угорщині після  чемпіонату світу серед кадетів -  І міжнародна  категорія.
Подальшому зростанню сприяло і суддівство на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх 2014 року в Нанкіні (Китай). Бездоганне знання англійської мови дозволило під час чемпіонату світу в Ташкенті (Узбекистан) у січні 2015 року здати тести чергової суддівської категорії – Олімпійської.  
Масу вражень і практичного досвіду залишило суддівство в червні на І Європейських іграх 2015 року в Баку (Азербайджан).
З 2015 року, як арбітр обслуговував Олімпійські ігри 2016 року  в Ріо-де-Жанейро і 5 чемпіонатів світу серед дорослих   З 2018 року  - Міжнародний Educator UWW.
Єдиний в Україні має найвищу міжнародну  Олімпійську  категорію.  

 

Оновлено: 28 квітня 2021


Фото:

Нашi партнери