Несін Віталій Леонідович

Футболіст молодіжної збірної команди України, нападник, вихованець каховського футболу,  бронзовий призер чемпіонату України серед команд першої ліги, бронзовий призер  Міжнародного юнацького турніру з футболу «Меморіал пам’яті Валентина Гранаткіна», володар призу найкориснішого гравця цього турніру.


Народився 23 лютого 1984 року у м. Каховка Херсонської області.

У шість років батьки відвели його для занять футболом в Каховську дитячо-юнацьку спортивну школу. Перший тренер — В. Г. Воронін. Після цього займався у тренера С. В. Корольського, під керівництвом якого досяг перших успіхів у дитячо-юнацькому футболі. Брав участь в обласних змаганнях, змагання на приз клубу «Шкіряний м'яч». Після закінчення 7-го  класу ЗОШ № 3 продовжив навчання в Дніпропетровському училищі фізичної культури.

Професійну кар'єру розпочав у дніпропетровському «Дніпрі-3». З 2000 по  2004 рік виступав за клубні команди  другої, першої та вищої ліги:  «Дніпро-2», «Дніпро-3» «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Динамо-2» (Київ), «Борисфен-2», «Борисфен» (Бориспіль), КЗЕСО (Каховка), «Ворксла-Нафтогаз» (Полтава).

Півфіналіст Кубку України з футболу (2001/2002), бронзовий призер чемпіонату України серед команд першої ліги (2002/2003).

Бронзовий призер  міжнародного юнацького турніру з футболу «Меморіал пам’яті Валентина Гранаткіна» (2002) .володар призу найкориснішого гравця цього турніру  і  отримав шанс поїхати на молодіжний чемпіонат світу 2005 року в Катарі

Вважався одним з найперспективніших футболістів України.

.21 грудня 2004 року потрапив в автомобільну  аварію на трасі в Херсонській області.. Був доставлений  в коматозному стані в районну лікарню міста Нова Каховка. Лікарі добу боролися за його життя. Наступного дня, 22 грудня він помер, не приходячи до тями. Його похорони відбулися в Новій Каховці[


У м. Нова Каховка встановлено пам'ятник Віталію Несіну, у Каховській дитячо-юнацькій спортивній школі є меморіальна дошка пам'яті Віталія Несіна. З 2005 року, щороку, проводиться традиційний дитячо-юнацький турнір з футзалу «Меморіал пам'яті вихованця Каховської ДЮСШ футболіста Віталія Несіна» за участю ращих дитячих команд  області.

Оновлено: 14 квітня 2021


Фото:

Нашi партнери