Мудрієвський Микола Станіславович

Майстер спорту СРСР з мотоболу, заслужений тренер УРСР  з мотоциклетного спорту,  заслужений Тренер України з мотоболу (1984), тренер  мотобольної команди «Альянс» спортивно-технічного клубу «Таврія» (Нова Каховка), президент міського громадського спортивно-технічного клубу «Таврія», головний тренер мотобольної команди «Нафта-Херсон».


Народився у 1943 році. Багаторазовий призер чемпіонатів України, чемпіон і призер Спартакіади народів СРСР .

Команда   «Альянс»  спортивно-технічного клубу «Таврія» вз Нової Каховки   виступала  у чемпіонатах України з 1968 року, у 1970 році   стала переможцем першості України, входила  у число кращих команд колишнього СРСР. ЇЇ відрізняли  такі  якості, як ігрова дисципліна, тактика гри, знання техніки, культура спортсменів. Спортсмени «Таврії»  постійно входили до складу  збірних команд колишнього СРСР та України.

Під керівництвом Миколи Мудрієвського мотобольна команда ставала чемпіоном України, призером чемпіонатів Європи та Східно-Європейської ліги.  Колеги називали його «Лобановським у мотоболі». 

У 2001 році завдяки керівництву Торгового Дому «Нафта-Херсон»  перейменована з «Таврії»  у «Нафта-Херсон». .Почесним президентом спортивно-технічного клубу «Таврія»  був  віце-президент ЗАТ  «Альянс-Ойл»  Бажаєв А.В.

У 2000 році збірна команда України  з мотоболу  на чолі з  заслуженим тренером України Миколою Мудрієським  брала участь у чемпіонаті Європи.

У 2002 році спортсмени мотобольної команди вищої ліги “Нафта-Херсон”, які виступали  у складі  збірної команди України з мотоболу стали срібними призерами чемпіонату Європи 2002 року.:

У 2007 році Микола Мудрієвський написав і видав книгу «Гол судьбе или победа выбора», в якій розповів про розвиток захоплюючого виду спорту, футболу на мотоциклах – мотоболу, про успішну новокаховську мотобольну команду «Таврія», яка була неодноразовим чемпіоном і призером першостей України, СРСР, міжнародних турнірів.

В останні роки, після того, як команда припинила існування, Микола Станіславович працював над книгою спогадів про історію мотоболу в Новій Каховці.

Після видання книги він мріяв зробити її презентацію як загальноміський захід популяризації спорту. Однак через введення карантину в Україні презентацію довелося відкласти.

У 2019 році Указом Президента України  від 28 вересня 2019 року №716/2019  «Про призначення державних стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту» йлму була призначена дворічна стипендія як видатному діячу фізичної культури і спорту.

Пішов х життя  10 червня 2020 року на 77-му  році  
 За 10 днів до того у  нього стався крововилив у мозку внаслідок інсульту, була проведена операція, однак він помер, не приходячи до тями. Похований на міському кладовищі м. Нова Каховка  

Оновлено: 23 липня 2020


Фото:

Нашi партнери