Піскунов Владислав Юрійович

майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник  ХХVII літніх Одімпійських ігор 2000 року у Сіднеї та ХХVIIІ літніх Одімпійських ігор 2004 року в Афінах,  заслужений тренер України

Народився 7 червня 1978 року у м. Нова Каховка  (Херсонська область).

Освіта вища, закінчив Таврійський державний університет (факультет «Правознавство). 

Виступав за ЗСУ та ФСТ «Колос» (Нова Каховка).Тренер - Юрій Олександрович Піскунов.

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики,  Неодноразовий чемпіон України, чемпіон  Європи і світу серед молоді.

Тренер-викладач вищої категорії  відділення легкої атлетики Новокаховської ДЮСШ (2005). Заслужений тренер України з легкої атлетики (спортсмени з вадами слуху) - 2017.

Спортивні досягнення:

1993 рік
- чемпіон світу  серед юніорів

1994 рік - чемпіон Європи серед юніорів

1998 рік -  срібний призер Кубку Європи у метанні молота

1999 рік - бронзовий призер чемпіонату світу

1999 рік -  чемпіон Європи серед молоді

199 9 рік - переможець Кубку Європи

2000 рік - срібний призер Кубку Європи з легкої атлетики

2000 рік - учасник ХХVII літніх Одімпійських ігор 2000 року у Сіднеї, до фіналу не потрапив,  14-е місце з результатом 76,05 м

2001 рік -  срібний призер ХХІ Всесвітньої Універсіади у Пекіні з легкої атлетики

2002 рік - срібний призер чемпіонату Європи серед молоді

2004 рік - учасник ХХVIIІ літніх Одімпійських ігор 2004 року в Афінах, не пройшов кваліфікацію 34-е місце .

2005 рік - учасник чемпіонату світу - 12 місце (74, 76 м).

У серпні 2005 року був дискваліфікований пожиттєво за другий позитивний тест у віці 27 років. У пробі, взятій у спортсмена на чемпіонаті світу-2005 у Фінляндії, був виявлений стероїд дросталон.

Краіщий результат у кар’єрі - 82, 23 м (27.04.2002, Конча-Заспа).

Після закінчення спортивниї кар’єри, розпочав працювати  тренером-викладачем відділення легкої атлетики у Новокаховській ДЮСШ 

Родина Піскунових - найвідоміша  родина  тренерів, яка присвятила своє життя  королеві спорту – легкій атлетиці і точніше,  метанню молота і диска.

Глава родини Юрій Олександрович Піскуно - заслужений тренер України  виховав не одну плеяду талановитих метальників молота. серед його вихованців чемпіони і призери  чемпіонатів світу, Європи і  України учасники Олімпійських ігор   Владислав Піскунова, Ірина Новожилова,  Інна Саєнко, Станіслав Нестеровський.

Під його мудрим наставництвом зросли два його сини Едуард та Владислав, які нині гідно продовжують справу батька – тренують молодих легкоатлетів.

Едуард Юрійович -  майстер спорту СРСР, переможець Спартакіади школярів СРСР (1982), срібний призер  чемпіонату СРСР (1984),  тренер-викладач вищої категорії, особистий тренер Гліба Піскунова.

Серед найвідоміших вихованців Владислава Юрійовича – легкоатлетка Ірина Новожилова, триразова учасниця Олімпійських ігор, нагороджена відзнакою Президента України ювілейною медаллю «25 років Незалежності України», багаторазова призерка чемпіонатів Європи, Юлія Кисельова, яка  посіла І місце на чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху (Запоріжжя), IV місце на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху у 2016 році (Болгарія), а влітку 2017 року   стала бронзовою призеркою ХХІІІ літніх  Дефлімпійських ігор у м. Самсун (Туреччина).

За значний особистий внесок у розвиток дефлімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної дефлімпійської збірної командою України на XXIII літніх Дефлімпійських іграх 2017 року у м. Самсун (Туреччина)  нагороджений медаллю «За працю і звитягу».

Оновлено 2018



 

Оновлено: 25 вересня 2018


Фото:

Нашi партнери