Довгодько (Німченко) Євгенія Сергіївна

Заслужений майстер спорту України з веслування академічного, бронзова призерка XXVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року у Казані, учасниця ХХХІ літніх Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро, багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи, багаторазова чемпіонка України.

Народилася  29 вересня 1992  року   у смт Велика Лепетиха Херсонської області.
Освіта вища: закінчила Херсонське вище училище  фізичної культури (2011), факультет фізичного виховання  та спорту Херсонського державного університету (2014).
Під час навчання у Великолепетиській  школі почала займатися легкою атлетикою. Поступила  на відділення легкої атлетики Херсонського  вищого  училища фізичної культури, пізніше захопилась академічним  веслуванням.

Тренери -  А. Краснощок  О. Волощук

Майстер спорту України міжнародного класу з веслування академічного (2013). Заслужений майстер спорту України (2019).

Представляє Збройні Сили України.

Виступала за Херсонську область (до 2014).
Учасниця ХХХІ літніх Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро, багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи, багаторазова чемпіонка України.

Тренери – В. Опальник, О. Волощук
Спортивні досягнення:

2010 рік - срібна призерка чемпіо­нату світу серед юніорів до 18 років  у складі четвірки парної, здобула право на отримання звання майстра спорту України  міжнародного класу (м. Рачице, Чехія)

2013 рік - бронзова призерка XXVII Всесвітньої Універсіади  у Казані (РФ). в академічному веслуванні (четвірка без стернового) разом із Ілоною Романеску, Катериною Шеремет та Дариною Верхогляд (Херсон).  У попередніх запливах українки відразу кваліфікувались до фіналу з другим результатом (7:05.69). У фіналі посіли третю сходинку (7:09.66), пропустивши вперед росіянок (6:59.92) та спортсменок з Південної Африки (7:07.44).

  2013 рік - срібна призерка  чемпіонату Європи  у складі четвірки парної  (м. Ґлазґо, Велика Британія)

  2013 рік – учасниця чемпіонату світу з веслування академічного серед молоді, 7-е місце

2014 рік -  учасниця чемпіонатів  Європи (5-е місце) та світу (6-е місце) З  веслування академічного у складі четвірки парної

2015 рік -  учасниця чемпіонату  Європи веслування академічного у складі четвірки парної, 5-е  місце

2015 рік -  переможниця XXVIII Всесвітньої  універсіади в Кванджу (Республіка Корея) в четвірці парної (Дарина Верхогляд, Наталія Ковальова, Наталія Довгодько, Євгенія Німченко)

2016 рік – бронзова призерка чемпіонату  Європи у складі четвірки (м. Бранденбурґ, Німеччина)

2016 рік – бронзова призерка етапу Кубку  світу (мю Варезе)

2016 рік – фіналістка  ХХХІ літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) з веслування академічного (четвірка без стернового) разом з Анастасією Коженковою (Дніпро),  Оленою  Буряк (Миколаїв) та Дариною Верхогляд (Херсон), 4-е місце у фіналі

2018 рік -  срібна призерка першого об'єднаного чемпіонату Європи з літніх видів спорту - чемпіонату Європи з академічного веслування  у складі четвірки (м. Глазго, Велика Британія)

2019 рік –  бронзова призерка  чемпіонату Європи  у складі четвірки парної   (м. Люцерн, Швейцарія) 

 2022 рік -  бронзова призерка чемпіонату  Європи  з літніх видів спорту у веслуванні академічного  у складі четвірки парної   (Дарина Верхогляд, Наталія Довгодько, Катерина Дудченко, Євгенія Довгодько-Німченко).   
 Нагороджена медаллю «За працю і звитягу» (25 липня 2013) - за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній  Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України. 
Мешкає у Києві разом з чоловіком Іваном Довгодько (2018). Іван Довгодько - зслужений майстер спорту України,  виступає за збірну України з академічного веслування з 2010 року. Учасник ХХХ  літніх Олімпійських ігор 2012 року  у Лондоні, чемпіон Європи та світу, багаторазовий переможець та призер етапів Кубка світу.

 

Оновлено: 9 вересня 2022


Фото:

Нашi партнери