Метела Галина Дмитрівна

директор Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Херсонської міської ради, почесний працівник фізичної культури і спорту України (2004), заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2018)

Народилася  22 квітня 1948 року в м  Виру, Естонія.  Освіта вища, у 1970 році закінчила Вінницький інститут фізкультури і спорту, тренер-викладач з баскетболу.

Спортивна трудова діяльність

1970-1971 - вчитель фізичної культурі  (м. Мукачево, Закарпатська область)

1971-1973 - розвідний гравець баскетбольної команді майстрів «Спартак», м. Луганськ 1973-1976  - тренер-викладач з баскетболу ДЮСШ № 3, м Вінниця

1976-1983 - тренер-викладач з баскетболу ДЮСШ № 4, м Херсон

1983-1985 - інспектор шкіл Херсонського міського відділу освіти

1985-1987 - заступник директора  ДЮСШ № 4 м. Херсона

На посаді директора Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 працює з дня її заснування у 1987 році.

Завдяки її зусиллям школа протягом багатьох років вважається найкращою з підготовки спортсменів високого класу у Херсонської області та місті Херсоні.

З 2003 року  школа визнається кращою за рейтингом спортивних шкіл Херсонщини. За вагомий внесок у розвиток іміджу освіти і науки України школа нагороджена дипломом Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України, внесена до видання «Флагман освіти і науки України», як переможець Всеукраїнського конкурсу найкращих навчальних закладів.

Кращі вихованці школи, починаючі з 1994 року, входять до складу збірних команд країни і достойно захищають спортивну честь України та міста Херсона на офіційних міжнародних змаганнях.

Саме в цій школі робили перші спортивні кроки майбутні зірки  різних років: Юрій Нікітін, Єлизавета Мерешко, Дубіна Віталій, Микитась Владислав, Просторов Микола, Лиховська Валерія, Ляховський Василь та багато інших.

Одним із вихованців школи є видатний спортсмен України – Нікітін Юрій - заслужений майстер спорту України, чемпіон  ХХУІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в Афінах, володар Кубку світу, срібний призер Кубку України, бронзовий призер чемпіонатів світу, дворазовий чемпіон Європи, на ХХІХ літніх Олімпійських іграх 2008 року у Пекіні  увійшов у п’ятірку найкращих спортсменів світу. 

За багаторічну самовіддану працю, значний особистий внесок у розвиток спорту Херсонщини Галина Дмитрівна має державні нагороди та почесні звання: Відмінник освіти України (1997) «Почесний працівник фізичної культури і спорту України» (2004), «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» (2018) за самовідданість у праці та високі досягнення у розвитку спорту на Херсонщині.

Чоловік - Тельман Валерій Михайлович, відомий тренер з шахів, був головним тренером жіночої збірної України і чемпіонки України Наталії Жукової. Дочка -  Юля закінчила Херсонський індустріальний інститут, має сина Ростислава.

Травень 2018



 

Оновлено: 21 червня 2018


Фото:

Нашi партнери