Кобець Сергій Миколайович

лауреат Всеукраїнського конкурсу «Народні Герої» від Херсонської області 2017 року, віце-президент Херсонської обласної федерації спортивного орієнтування

Народився 26 вересня 1966 року у м. Херсоні.
Освіта вища: Херсонський державний педагогічний університет,  вчитель фізичної культури і валеології (2001).  Майстер спорту СРСР зі спортивного орієнтування (1986),  майстер спорту України з радіоспорту (2014).

У сфері фізичної культури та спорту з 1993 року (керівник гуртка зі спортивного орієнтування  ДЮКФП, тренер зі спортивного орієнтування спортивного клубу «Суворовець» м. Херсона).

З листопада 2011 року працював у   комунальнійї установі «Херсонський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». З грудня 2016 року - заступник директора з навчально-тренувальної роботи  дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів.

З 2002 по 2004 рік - президент  Херсонської обласної федерації  спортивного орієнтування. З 2004 року. -  віце-президент обласної федерації  спортивного орієнтування.

Щороку проводить понад 40 масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів для різних верств населення, в яких беруть участь понад 23 тис. осіб. Ініціатор проведення з 2006 року та активний учасник  обласних масових багатоетапних змагань з паркового орієнтування «Зелений стадіон», в яких щороку виступають понад 4 тис. прихильників здорового способу життя та рухової активності.

З 1993 по 2016 роки його вихованці 17 разів виборювали призові місця на чемпіонатах світу та Європи серед юніорів та молоді зі спортивного орієнтування та рогейну.


Як тренер, підготував 27 майстрів спорту України зі спортивного орієнтування та 39 кандидатів у майстри спорту України. З 1993 по 2016 роки його вихованці 17 разів виборювали призові місця на чемпіонатах світу та Європи серед юніорів та молоді зі спортивного орієнтування та рогейну.

Продовжує виступати у міжнародних, всеукраїнських і обласних змаганнях зі спортивного орієнтування, рогейну та радіоспорту.

У 2016 році сім’я Сергія Миколайовича у складі жінки Віти Андріївни, доньки Юлі та сина Миколи стали переможцями у номінації «Найкраща спортивна сім’я Херсонщини» урочистої церемонії «Спортивне сузір’я Херсонщини-2016».

У березні 2017 року  Сергій Кобець  став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Народні Герої» від Херсонської області 2017 року.

Недержавна нагорода «Народний Герой» за вагомий та неймовірно значний вклад в розбудову держави.була запроваджена в Україні у 2016 році новоствореною однойменною громадською організацією на чолі з її засновником Андрієм Зібраном напередодні 25-ї річниці Незалежності. Лише за перше півріччя реалізації проекту нагородили більш ніж 200 українців, невтомну працю яких без зайвого перебільшення можна назвати подвигом. Звання «Народний герой» удостоєні 19 жителів  Херсона та Херсонської області, серед них і представники сфери фізичної культури та спорту:Сергій Кобець, Елла Бенедик, Тетяна Кузнєцова, Олександр Гілін.\



Березень 2017 


Оновлено: 21 квітня 2017


Фото:

Нашi партнери