Максименко Ігор Павлович

капітан Збройних Сил України, колишній керівник  туристичних гуртків  Центру дитячої творчості м. Каховки Народився 2 лютого 1963 року в смт Глодяни (Молдова).

У 1980 році закінчив загальноосвітню школу № 6 м. Бєльці.  Після школи одержав освіту у технічному училищі, а у 1981 році вступив до Бєльського державного педагогічного інституту.

З серпня 1987 року по квітень 2013 року працював у відділі освіти Каховської міської ради, викладачем туристичних гуртків Центру дитячої творчості.

Понад 20 років свого життя присвятив розвитку шкільного туризму на Херсонщині, виховав не одну плеяду туристів. Ігор Павлович був організатором змагань з пішохідного туризму та спортивного орієнтування серед учнівської молоді м. Каховки. Його вихованці неодноразово  виборювали призові місця на міських  та обласних туристських змаганнях.

У березні 2015 року Ігор Максименко був призваний за мобілізацією до Каховського військового комісаріату, де проходив службу на посаді старшого офіцера. У липні 2015 року відповідно до наказу командувача Сухопутних військ ЗСУ  у складі 46-го батальйону спецпризначення  направлений зону проведення антитерористичної операції.

21 листопада 2015 року під час виконання бойового завдання  капітан Ігор Максименко загинув від вибуху міни у  зоні АТО на лінії розмежування поблизу м. Сєверодонецька. 

Похований 25 листопада 2015 року у м. Каховка. 2 лютого 2016 року на фасаді будівлі Центру дитячої творчості встановлено меморіальну дошку. Вічна пам’ять Герою України!

Оновлено: 26 листопада 2015


Фото:

Нашi партнери