Волощук Олег Іванович

заслужений тренер СРСР з академічного  веслування (1986)

Народився  28 травня 1951 року  у с. Миколаївка  Жовтневого району Миколаївської області.
Освіта вища, у 1985 році закінчив Миколаївський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Фізичне виховання».

Свій спортивний трудовий стаж розпочав у 1977 році інструктором, тренером-викладачем з академічного веслування  обласної організації спортивного товариства «Динамо» у Ленінграді (Росія).

З березня 1979 року – тренер-викладач  Херсонського  вищого училища фізичної культури. 
  
З 1981 року -  тренер-викладач з академічного веслування Херсонської школи вищої спортивної майстерності.

За роки роботи у цей період ним підготовлено  багато спортсменів високого рівня, серед них заслужені майстри спорту СРСР, срібні призери ХХІУ Олімпійських ігор 1988 року у Сеулі  Павло Гурковський і Микола  Комаров, багаторазові призери чемпіонатів світу та Європи; майстри спорту України міжнародного класу Сергій Васильченко, Віталій Раєвський, Андрій Мисько, неодноразові переможці першості світу серед молоді та багаторазові призери чемпіонатів світу. За високі спортивні досягнення Олегу Волощуку присвоєно звання «Заслужений тренер України» (1986).

З 2003 по 2008 роки працював старшим тренером збірної команди України. Його вихованці Андрій Приведа та Іван Волощук стали переможцями першості світу 2004 року в Іспанії і виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу. Під його керівництвом молодіжна збірна команда України готувалася до чемпіонату світу серед юніорів-2005 року, де посіла  6 командне місце. 

У 2010 році вихованки Олега Волощука  Дарина Верхогляд, Євгенія Німченко  стали срібними призерками чемпіонату світу серед юніорів у Чехії, а Наталія  Ковальова  завоювала срібло у складі національної збірної команди України на І юнацьких Олімпійських іграх в Сінгапурі.

У 2011 році дворазові призери чемпіонатів Європи Андрій Приведа та Олександр Коновалюк завоювали олімпійські ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграх у Лондоні 2012 року. Молодий талановитий спортсмен Владислав Рашмід став срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів та посів 4 місце на чемпіонаті світу.   

26 липня 2013 року Олегу Волощуку присвоєно  почесне звання «Ззаслужений працівник фізичної культури і спорту України»  як особистому тренерові срібних призерів ХХVII Всесвітньої літньої Універсіади в Казані  з веслування академічного Василя Завгороднього, Дмитра Міхая, Анатолія Радченка та Владислава Нікуліна.

Входить до спортивної слави Херсонщини.

Оновлено: 4 липня 2012


Фото:

Нашi партнери