Терещенко Владислав Миколайович

майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное,  учасник ХХVI літніх  Олімпійських ігор 1996 року в Атланті та  XXVII літніх Олімпійських ігор 2000 року  у Сіднеї, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України

Народився 25 березня 1972 року у м.  Херсоні.

Освіта вища - закінчив інститут економіки і нових технологій  (м.Полтава), в який поступив у 2001 році.

З 1986 року  почав займатися  веслуванням на байдарках на спортивній базі «Трудові резерви». Перший тренер - А.Пліс.

Член збірної к5оманди  України з веслування на байдарках і каное (з 1996).

Виступав за Збройні Сили  України  з 1997 року (військовослужбовець, мічман ВМС). Тренер  - О.Осадчук.

Майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, багаторазовий срібний призер чемпіонатів України,  чемпіон України, багаторазовий переможець змагань на «Кубок Великого Дніпра», учасник чемпіонатів світу учасник ХХVI літніх Олімпійських ігор  1996 року в Атланті та ХХVIІ  літніх Олімпійських ігор  2000  року у Сіднеї.

Спортивні досягнення

1991 рік  - срібний призер чемпіонату Збройних Сил СРСР з веслування на байдарці, переможець «Кубку Великого Дніпра».

1992 рік - срібний призер чемпіонату СРСР.

1996 рік - переможець змагань на байдарці «Кубку Великого Дніпра»,чемпіон і срібний призер чемпіонату України, 6-е місце на Кубку світу (ФРН)

1996 рік - учасник ХХVI літніх  Олімпійських ігор  в Атланті  (США) з веслування на байдарці, зайняв 11-е  місце  в   одиночці.

1997 рік  - переможець змагань на байдарці «Кубку Великого Дніпра» і меморіалу ім. Ю.Рябчинської, бронзовий призер  чемпіонату  Збройних Сил (Італія)

1998 рік
- переможець змагань на байдарці  меморіалу Ю.Рябчинської, чемпіон України з веслування на байдарці

1999 рік - чемпіон України, переможець і призер літніх Всеукраїнських спортивних ігор, 7-е місце на чемпіонаті світу (Італія)

2000 рік - переможець змагань на «Кубок Великого Дніпра», 9-е місце Кубок світу (Угорщина), переможець змагань на байдарці  меморіалу Ю. Рябчинської

2000 рік - учасник ХХVII літніх  Олімпійських ігор у Сіднеї з веслування на байдарці (одиночка)

2001 рік – дворазовий срібний призер чемпіонату України

2002 рік – дворазовий срібний призер чемпіонату України

2003 рік - переможець змагань на байдарці  «Кубку Великого Дніпра», переможець літніх Всеукраїнських спортивних ігор, 12-е місце на Кубку світу (ФРН), 14-е місце на чемпіонаті світу (США).

2006 рік - чемпіон (К-1 на 1000 м) і срібний призер (К-1 на 500 м) чемпіонату України (м.Дніпропетровськ).

2007 рік - учасник ХХХVI чемпіонату світу (м. Дуйсбург,Німеччина).

2009 рік - учасник чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное (м.Дартмонд, Канада), чемпіонату Європи, переможець  чемпіонату України з веслування на байдарках і каное  на 1000 м у складі байдарки-четвірки (К-4) та бронзовий призер   на дистанції 500 м (К-І). Виступав  від Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності. 

За підсумками спортивного 2009 року  був відзначений як кращий спортсмен з олімпійських видів спорту обласної школи вищої спортивної майстерності м. Житомира.

Після закінчення спортивних виступів  повернувся до Херсону і працював тренером-викладачем з веслування на байдарках  у СДЮСШОР з веслування ФСТ «Україна».

З жовтня 2018 року - тренер-викладач  з веслування на байдарках  у дитячо-юнацькій спортивній школі з веслувальних видів спорту управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації

Оновлено: жовтень 2018

Оновлено: 4 листопада 2010


Фото:

Нашi партнери